Verhuurvoorwaarden

1. Het gehuurde, bestemming

De verhuurder verhuurt aan de huurder en de huurder huurt van de verhuurder de woonruimte, te noemen: een gelijkvloers vakantiehuis, volledig gemeubileerd en gestoffeerd, aan de Schwerinlaan in Apeldoorn, hierna 'het gehuurde' genoemd:      

'Het Stadhuisje Apeldoorn'
Schwerinlaan
Apeldoorn

Het gehuurde is eind 2019 gebouwd heeft een oppervlakte van 60 vierkante meter, is gelijkvloers en is geschikt voor mindervaliden. Het heeft twee slaapkamers, waarvan één met een tweepersoonsbed en de ander met twee éénpersoonsbedden. Het heeft een living, eetkeuken en badkamer. Daarnaast is er een opbergruimte. Er is een besloten tuin en er is voldoende parkeergelegenheid.

Het gehuurde is compleet ingericht. Het beschikt over vloerverwarming. In de keuken is een inductie-kookplaat, vaatwasser, koffiezetapparaat, combi-oven en koelkast met een klein vriesvak geplaatst. Er is een smart TV aanwezig. Er staan een wasmachine en een droger.

2. Verhuurvoorwaarden:

  • De verhuurder op geen enkele wijze aansprakelijk is in geval van verlies, schade, letsel, inbraak en/of diefstal;
  • De huurder zich verplicht als ‘goed huisvader’ zorg te dragen voor alle roerende- en onroerende goederen. Hieronder wordt verstaan dat de huurder geen beschadiging(en), vervuiling, onnodige slijtage en/of belasting toe brengt aan de inventaris en alle op het perceel aanwezige roerende- en onroerende goederen. Tevens verplicht de huurder zich geen overlast en/of hinder, in de ruimste zin van het woord, te veroorzaken aan de omgeving;
  • Onderverhuur onder geen enkele voorwaarde is toegestaan. Bij constatering van onderverhuur zal de verhuur met onmiddellijke ingang worden beëindigd. De woning wordt hierbij direct opgeleverd. Er vindt geen restitutie plaats;
  • Indien de huurder de afspraken uit deze overeenkomst niet nakomt de verhuur met onmiddellijke ingang worden beëindigd. Dit wil zeggen dat de huurder de woning terstond verlaat en oplevert aan de verhuurder.

3. Betalingsvoorwaarden

  • Na de boeking ontvang je van ons een bevestiging van de boeking per mail. Binnen 14 dagen na de boeking dient de aanbetaling van 25% van de huursom te zijn voldaan. Jouw boeking is bindend nadat het bedrag in goede orde is ontvangen;
  • Het restant van 75% van de totale huursom dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan.

4. Annuleringsvoorwaarden

  • Bij annulering langer dan één maand voor aanvang van de verhuurperiode van ‘het Stadhuisje Apeldoorn’ wordt je geen bedrag in rekening gebracht. De aanbetaling wordt teruggestort. Annuleer je een maand of drie weken voor aanvang van de verhuurperiode, dan brengen we 10% van het totaalbedrag van de huur in rekening. Dit brengen we in mindering op de totale huursom, die je dan al hebt betaald. Annuleer je twee weken voor aanvang van de verhuurperiode dan brengen we 20% van het totaalbedrag van de huur in rekening. Dit brengen we in mindering op de huursom. Bij annulering van één week voor aanvang, dan wordt 30% in rekening gebracht. Dit brengen we in mindering op de huursom. Mocht je in de week voor aanvang van de verhuurperiode annuleren, dan wordt 50% van het totaalbedrag van de huur in rekening gebracht. Dit brengen we in mindering op de huursom.
  • Annulering kan alleen schriftelijk per e-mail, brief of telefonisch. Wanneer je telefonisch annuleert, dan dient er binnen twee weken een schriftelijke bevestiging worden gestuurd.